Igračke za mace

Kada su u pitanju kućne mačke često se dešava da zbog dosade, budući da ponekad nemaju baš toliko mogućnosti za zabavu, razviju negativne obrasce ponašanja, pa su igračke koje možete kupiti ili čak i sami napraviti odličan način da se reše viška energije, da se zabave i uživaju, razvijaju svoje sposobnosti, ali i poštede vaš nameštaj uništavanja. Izaberite par igračaka shodno karakteru i starosti vaše mačke koje ćete povremeno rotirati, kako im ne bi ubrzo dosadile. Ukoliko ponekad nemate dovoljno vremena da uživate u igri sa vašim kućnim ljubimcem postoje i igračke koje možete dati vašoj mački i sa kojima se ona može igrati i samostalno. Ovo je odličan način da mačje urođene lovačke sposobnosti usmerite ka aktivnostima koje su daleko mirnije, bezbednije i zabavnije. Igračke za mace su sjajna opcija za sve one koji žele da svojim ljubimcima omoguće zabavu i aktivnost, a s obzirom na to da je tržište danas preplavljeno raznim opcijama, bitno je samo da izaberete onu koja će odgovarati karakteru vašeg ljubimca i koja će mu držati pažnju duže vreme. Zbog toga vam predstavljamo deset najpopularnijih igračaka za mace.

Grebalica 

S obzirom na to da je grebanje za mačke potpuno instiktivno i jedna od njihovih najčešćih aktivnosti, posebna grebalica može biti spas kako za vaš nameštaj tako i za vašeg ljubimca, jer pored toga što omogućava održavanje mačjih kandži na ovaj način će se zabaviti bar na neko vreme i rešiti viška energije.

Pokretne igračke 

Miš na baterije ili riba koja se prevrće i mrda repom su svakako neke od omiljenih igračaka za mace, mada budite obazrivi jer ukoliko je u pitanju mače moguće je da će se čak i uplašiti. Ipak, budući da je lovački instikt kod mačaka poprilično jak, ovo će biti odličan način da ga usmere na bezbedniju aktivnost, a sasvim je sigurno da neće moći da odole izazovu  da „ulove“ ovu životinju.

Lavirint za hranu 

Ne samo što je zanimljiva, ova igrica je i izuzetno korisna, kako za fizičku tako i za mentalnu stimulaciju, jer omogućava vašoj mački da gurajući hranu kroz lavirint pronađe način da dođe do nje. Ovo je takođe odličan izbor za mace koje su sklone prejedanju, jer je na ovaj način moguće smanjiti količinu njihovih obroka.

Drvo za mačke 

Jedna od omiljenih igračaka za mačke i u poslednje vreme sve popularnija je definitivno drvo za mačke, jer one prosto obožavaju da se penju, pa je ovo svakako bolja opcija nego da se penju po nameštaju. Vaša mačka će vrlo verovatno veći deo dana provoditi na ovom drvetu i moguće je da če joj to postati novi omiljeni kutak u kući.

Tunel za mačke 

Svaki vlasnik mačke zna koliko one vole da se zavlače u uske i skrivene prostore, pa kako biste izbegli trenutke u kojima ih uporno tražite iza kreveta, po ćoškovima ormara ili čak ispod kauča, možete im kupiti jedan tunel za mačke koji će obožavati, a vi ćete svakako manje brinuti o tome gde se zavukla i kako će odatle izaći.

Keramička fontana za vodu 

Većina mačaka će uvek radije piti tekuću vodu pa je ovo odličan izbor za njih kako biste uvek bili sigurni da imaju svežu vodu u blizini, a svakako će im biti i zanimljivo i zaokupiće njihovu pažnju.

Lopta za igranje 

Loptica ili čak klupko konca će sigurno zabaviti vašu mačku jer će uživati u njegovom kotrljanju i lovljenju. Iako je ovo jedna od najstarijih igračaka za mačke i dalje je jedna od omiljenih, a vrlo je verovatno da je već imate u kući pa nećete morati da se izlažete dodatnom trošku.

Laser 

Ovo je poprilično jednostavna igračka koju mačke mahom obožavaju. Sasvim sigurno neće moći da odole vijanju crvene tačkice po podu i zidovima i u pitanju je igra koja im nikad neće dosaditi.

Mahalice za mačke 

Mahalice, odnosno štapići na čijem je kraju prikačena neka igračka ili najčešće perje, takođe su odličan izbor za zabavu vašeg ljubimca. Jedina negativna strana je što ove igračke obično ne traju baš dugo, pogotovo ukoliko je u pitanju mačka koja je veoma aktivna.

Interaktivne igračke 

U poslednje vreme na tržištu se može pronaći veliki broj modernih robotskih interaktivnih igračaka koje su svakako nešto skuplje, ali su odlične za mentalnu stimulaciju vašeg ljubimca i omogućavaju višesatnu zabavu za njega.

Koju god igračku da odaberete sigurni smo da ćete sa vašom mačkom provesti zabavne i dragocene trenutke, a ona će svakako znati da vam pokaže svoju zahvalnost.