Opšti uslovi pružanja usluga

Ovi opšti uslovi odnose se na korišćenje DžamboPet internet prodavnice isključivo na području Republike Srbije, odnosno veb domena www.dzambopet.rs.

Prodaja robe putem naše online prodavnice www.dzambopet.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva DŽAMBO D.O.O JAGODINA, ulica: 7. juli 35, 35000 Jagodina, matični broj 20236795. Prodajna cena robe je naznačena uz svaki artikal, a mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na veb sajtu www.dzambopet.rs.

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i o njihovoj dostuposti garantujemo transparentnost u svakom trenutku.

Uslovi kupovine

Postupak i uslovi kupovine/prodaje robe putem DžamboPet Internet prodavnice definisani su kroz sledeće etape: poručivanje, plaćanje, dostava, povrat/reklamacija robe.

Isporučilac poručene robe je prodajno mesto Džambo d.o.o. Ribare, Cara Dušana.

Džambo. d.o.o. putem Internet prodavnice omogućuje kupovinu celokupnog asortimana robe koja se nalazi u njenoj ponudi u trenutku potvrđene porudžbine. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na Džambo d.o.o.

Sve cene su izražene u dinarima sa PDV-om i orijentacionog su karaktera. Džambo d.o.o zadržava pravo korekcije cena sve do momenta potvrđene porudžbine.

Trenutak prihvatanja porudžbine

Proizvodi se poručuju elektronskim putem. Pritiskom dugmeta Dodaj, odabrani proizvod se dodaje u potrošačku korpu.

Roba se smatra poručenom u trenutku kada kupac prođe celokupan proces poručivanja.

Na e-mail kojim ste se registrovali kao kupac dobićete potvrdu da je porudžbina primljena od strane Džambo d.o.o.

Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da proverite da li se artikli nalaze u Vašoj korpi na DžamboPet internet prodavnici, ukoliko se ne nalaze molimo Vas da ponovite proces poručivanja.
Džambo d.o.o. Jagodina obavezuje se da će isporučiti sve poručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama prodavnice iz koje se isporučuje roba na adresu kupca. Ukoliko Džambo d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od poručenih proizvoda, kontaktiraće kupca robe telefonom ili e-mailom po pitanju zamenskog proizvoda ili otkazivanja poručenog proizvoda. Svi ostali poručeni proizvodi biće isporučeni.

Isporuka

Isporuka artikala poručenih putem internet prodavnice se vrši isključvo na teritoriji Republike Srbije.

Poručena roba biće spakovana na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan da prilikom preuzimanja poručene robe proveri eventualna oštećenja i odmah ih reklamira dostavnom radniku koji je robu dostavio, kao i da odbije preuzimanje isporučene robe na kojoj su vidljiva oštećenja. Ukoliko naknadno primeti oštećenja na robi i robu nije vratio dostavljaču, kupac je dužan da neispravnu robu ne baca, već da kontaktira osoblje DžamboPet online prodavnice kako bi robu preuzeli skladno dogovoru s kupcem. U ovom slučaju, kupac je dužan da dostavljaču vrati i fiskalni račun.

Proveru ispravnosti porudžbine vrši kupac, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Džambo d.o.o Jagodina zadržava pravo da odbije dostavu poručene robe ukoliko utvrdi kršenje
ovih uslova i pravila oglašenih na veb sajtu.

Rok isporuke

Poručeni proizvodi putem DžamboPet internet prodavnice će Vam biti isporučeni posredstvom kurirske službe u roku od 5 (pet) radnih dana od momenta potvrde dostupnosti artikla.

Kurirska služba će Vas obavestiti putem SMS poruke da je Vaša porudžbina preuzeta i da možete očekivati isporuku.

Cena isporuke

Naručenu robu Vam šaljemo kurirskom službom AKS EXPRESS KURIR D.O.O.

Troškovi isporuke paketa kurirskom službom su:

– za paket težine od 0,35 do 2 kg cena iznosi 200,00 RSD po paketu
– za paket težine od 2,01 do 5 kg cena iznosi 250,00 RSD po paketu
– za paket težine od 5,01 do 10 kg cena iznosi 300,00 RSD po paketu
– za paket težine od 10,01 do 20kg cena iznosi 400,00 RSD po paketu

Povrat i reklamacija robe

Kupac ima pravo na izjavljivanje Reklamacije Prodavcu i to na e-mail adresu:
info@dzambopet.rs ili pisanim putem na adresu Džambo d.o.o , 35220 Ribare, Cara Dušana bb i to u sledećim slučajevima:

  •  isporuka robe koja nije poručena
  •  isporuka robe koja nije saobrazna robi koja je poručena
  •  isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Kupac je dužan da odmah po prijemu pregleda isporučenu robu te da o svim eventualnim nedostacima odmah obavesti dostavljača.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, DžamboPet Internet prodavnica je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Politika plaćanja

Kupac se obvezuje da će poručene proizvode platiti Džambo d.o.o. jednim od sledećih načina plaćanja:

  • gotovinom, prilikom dostave
  • kreditnom ili debitnom karticom
  • žiralno (pravna lica) – isporuka nakon uplate

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti platnim karticama – VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i UniCredit Banka i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu. Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih. Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Zaštita podataka prilikom plaćanja karticama

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce – AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi – AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od

momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Izjava o zaštiti i prikupljanju ličnih podataka i njihovom korišćenju

Registracijom na DžamboPet Internet prodavnicu dajem saglasnost da Džambo d.o.o. i njegovi poslovni partneri prikupljaju, obrađuju i međusobno prosleđuju i razmenjuju sledeće podatke (dalje u tekstu: obrada podataka): moje lične podatke navedene u registracijskoj formi i podatke o mojim porudžbinama.

Pomenutu saglasnost za obradu podataka dajem u svrhu upoznavanja Džambo d.o.o. sa mojim kupovnim navikama, u informativne svrhe, kao i u svrhe prometa usluga i robe Džambo d.o.o. i partnera za sve vreme trajanja moje registracije, kao i za ostale prometne potrebe pružalaca usluga.

Upoznat sam sa pravom da u svakom trenutku mogu u celosti povući ovu izjavu o saglasnosti. Povlačenjem izjave o saglasnosti u celosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u DžamboPet Inernet prodavnici.

Upoznat sam sa pravom da u svakom trenutku mogu i delimično povući ovu izjavu o saglasnosti za obradu podataka (odjava sa newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na sopstveni zahtev zatražiti brisanje svojih ličnih podataka iz baze DžamboPet Internet prodavnice telefonskim putem ili putem e-maila.

Registracija metoda plaćanja

Kada se podaci o kartici kupca, na njegov zahtev ili odlukom trgovca TOKENIZUJU, (pothranjuju na sertifikovan način za kasnije korišćenje), ti podaci se čuvaju na AllSecure PCI- DSS level 1 sertifikovanim serverima. Tako tokenizovani kartični podaci se prenose na potpuno bezbedan i sertifikovan način. Trgovac ni u jednom trenutku nema pristup podacima o broju kartice i drugim osetljivim podacima, već dobija referentni broj (token) koji samo on može koristiti u skladu sa uslovima ugovorenim sa kupcem. Kupac ima mogućnost deregistracije prethodno registrovane kartice, kao i promene detalja ranije tokenizovane kartice.

Pravo na odustajanje od ugovora, prava i obaveze kupca i prodavca

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni isečak. Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Neisporuka robe

Džambo d.o.o. zadržava pravo neisporuke porudžbine u svakom trenutku ukoliko postoji sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila korišćenja. Sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila korišćenja povlači sa sobom brisanje potrošača iz baze DžamboPet internet prodavnice i onemogućavanje novih porudžbina. Džambo d.o.o. takođe zadržava pravo neisporuke porudžbine u svakom trenutku ukoliko postoji sumnja koja ukazuje na to da bi isporukom robe moglo doći do ugrožavanja fizičkog ili psihičkog integriteta zaposlenih koji vrše isporuku robe.

Troškovi vraćanja robe i novca

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Važenje pravila

Džambo d.o.o. zadržava pravo da u bilo kom trenutku, ukoliko to smatra potrebnim, ukine ili izmeni bilo koji od ovde navedenih Uslova i pravila korišćenja. Bilo kakva izmena ili ukidanje Uslova i pravila korišćenja stupiće na snagu odmah u trenutku objavljivanja istih na internet stranicama DžamboPet internet prodavncie. Ako veb stranice DžamboPet internet prodavnice nastavite da koristite nakon što su izmenjeni Uslovi i pravila korišćenja, smatra se da ste saglasni s novim Uslovima i pravilima korišćenja DžamboPet internet prodavaonice. Džambo d.o.o. Jagodina neće biti odgovoran ni za kakve moguće posledice proizašle iz promena veb sadržaja.

Ako se ne slažete s Uslovima i pravilima korišćenja DžamboPet internet prodavnice, molimo Vas nemojte koristiti veb stranice DžamboPet internet prodavnice, te Vas molimo obratite se putem e-maila na adresu info@dzambopet.rs a kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika DžamboPet Internet prodavnice.

Izjava o konverziji plaćanja (Srbija)

Izjava o konverzijama – Sva plaćanja će biti obavljenima u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vase platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.

Kontakt

Ukoliko u toku procesa naručivanja budete imali bilo kakav problem, možete nam se obratiti kontaktom na email info@dzambopet.rs.